Begeleiding groep en kortdurend verblijf


Begeleiding groep

Confetti biedt op elke doordeweekse schooldag begeleiding in groepsverband aan kinderen en jongeren. Deze begeleiding start na schooltijd, tot 17:00 uur – of als uw kind blijft eten – tot 18:30 uur. De groepsgerichte begeleiding vindt plaats in het pand aan de Jacob van Houtentstraat 8 in Nijverdal. Het pand is gelegen in een rustige en bosrijke omgeving, wat voldoende mogelijkheden biedt voor zowel rust, als voor activiteiten. Vanuit Confetti vinden we het van belang dat de kinderen en jongeren na schooltijd hun vrije tijd plezierig en zinvol, binnen een goed pedagogisch klimaat, kunnen invullen. Daarnaast is er veel aandacht voor onder andere het (leren) samen spelen en vinden we korte lijntjes met de omgeving van het kind of de jongere erg belangrijk. Ieder kind kan samen met de begeleiders, spelenderwijs aan zijn of haar individuele doelstellingen werken.

Weekendopvang

Confetti biedt elke zaterdag tussen 09:00 uur en 16:30 uur ‘zaterdagopvang’. Dit vindt plaats op dezelfde locatie als de ‘begeleiding groep’: in het pand aan de Jacob van Houtenstraat 8 in Nijverdal. De zaterdagopvang moet vooral een ontspannen en plezierige dag zijn voor het kind of de jongere. We gaan regelmatig een dagje uit, lekker het bos in, of we maken gebruik van alle leuke spelletjes en materialen binnen- en buitenshuis.

Naast de zaterdagopvang is er ook mogelijkheid tot kortdurend verblijf, oftewel logeeropvang. Logeren kan tussen vrijdag 16:30 uur en zondag 16:30 uur. De logeeropvang vindt plaats op twee locaties: in onze hoofdlocatie aan de Jacob van Houtestraat 8 en in onze vakantiebungalow op een nabijgelegen vakantiepark: ‘vakantiepark Hoge Hexel’. Zowel onze hoofdlocatie- als het vakantiepark bieden voldoende mogelijkheden voor activiteiten, maar zijn daarnaast gelegen in een rustige en bosrijke omgeving. Tijdens het logeerweekend staat plezier en ontspanning voorop. Naast allerlei leuke activiteiten, is er ook voldoende ruimte voor rust, zodat de kinderen en jongeren weer uitgerust aan een nieuwe schoolweek kunnen beginnen.
Naast plezier en ontspanning wordt er tijdens de weekendopvang spelenderwijs gewerkt aan de individuele doelstelling van het kind of van de jongere.

Vakantieopvang

Confetti biedt in principe op alle doordeweekse dagen tijdens schoolvakanties vakantieopvang (feestdagen uitgezonderd). De vakantieopvang is een vorm van ‘begeleiding groep’. Ook dit onderdeel van Confetti vindt plaats in ons pand aan de Jacob van Houtenstraat 8 in Nijverdal, van waaruit we kunnen uitwijken naar onze vakantiebungalow op vakantiepark Hoge Hexel. Tijdens de vakantieopvang proberen we zowel mogelijk aan te sluiten bij de (bewuste én onbewuste) wensen en behoeften van de groep kinderen en jongeren die op dat moment aanwezig is. Onze creatieve en enthousiaste groepsleiders zorgen iedere dag weer dat de kinderen en jongeren spelenderwijs aan hun doelstellingen kunnen werken en daarnaast van hun vakantie kunnen genieten.

Doelgroep en financiering

De doelgroep van Confetti is erg breed. In principe is iedereen met een bepaalde ondersteuningsbehoefte welkom. Op het moment dat je kennis komt maken bij Confetti zullen wij samen met jou kijken of we een passende groep/een passend aanbod hebben.

Wil je gebruik maken van de begeleiding vanuit Confetti kan dit op verschillende manieren gefinancierd worden:

  • Via een PGB: heb je een PGB, dan kan je vrijblijvend contact met Confetti opnemen voor meer informatie.
  • Via de gemeente (Jeugdwet): indien je in gesprek bent met een jeugdconsulent van jouw gemeente kan de consulent een indicatie afgeven voor begeleiding vanuit Confetti. Deze indicatie is vaak voor een bepaalde periode en is gekoppeld aan doelstellingen voor het kind of de jongere. De begeleiders van Confetti werken spelenderwijs met het kind of de jongere aan de gestelde doelen.