Dagbesteding


De tak dagbesteding is per januari 2015 gestart onder de naam ‘Mee®doen’. Begonnen in het ‘Holtens Ondernemerhus’ en uitgebreid naar verschillende locaties in de regio. Momenteel biedt Confetti dagbesteding in Holten, Nijverdal en Almelo.

De naam ‘Mee®doen’ omvat eigenlijk alles wat Confetti voor ogen heeft omtrent de dagbesteding; locaties daadwerkelijk ín de maatschappij, wat maakt dat ons team echt meedoet in de samenleving. Daarnaast streven wij altijd naar net dat stukje ‘meer’. De taken uitvoeren is uiteraard een belangrijk onderdeel van onze dagbesteding, maar individuele groei, ontwikkeling en behoud van vaardigheden vinden wij minstens zo belangrijk. Door de kleine teams waar wij in werken is er ook daadwerkelijk oog voor ieders individuele wensen en doelen. Dit samen met de korte lijntjes met ouders, begeleiders en eventuele andere betrokkenen, maakt Mee®doen volgens ons tot een succes.

De dagbesteding is gericht op (jong)volwassenen van alle leeftijden en jongeren die vanuit het speciaal onderwijs een buitenschoolse stage mogen lopen. De taken binnen Mee®doen omvatten facilitaire-, catering-, schoonmaak- en receptiewerkzaamheden. Dit doen we zoals eerder benoemd op verschillende locaties. De werkzaamheden zijn erg divers, maar we starten altijd vanuit onze eigen, rustige groepsruimte. Dit is onze eigen plek, waar we de dag beginnen, waar we pauze nemen, maar ook waar we ons terug kunnen trekken als dit nodig is. Onderstaand een korte uitleg over onze huidige locaties.

Holtens Ondernemershus

Aan de Oranjestraat 10 in Holten is eind 2014 een zogenaamd ‘ondernemershus’ gestart. Zelfstandig ondernemers of kleine bedrijven huren hier een kantoorruimte of flexplek. Bij de start werd al gauw duidelijk dat er eigenlijk een facilitair team mist. Daarnaast was er behoefte aan gezamenlijke (netwerk)lunches en koffiemomenten. Op dat moment is Mee®doen bij het Holtens Ondernemershus aangesloten. Wij verzorgen de lunches, de afwas, gezamenlijke koffiemomenten, zorgen voor de voorraad, ondersteunen bij schoonmaakwerkzaamheden, we helpen ondernemers met klusjes en noem maar op.

Golfclub de Koepel in Wierden

Begin 2018 is Mee(r)doen gestart met dagbesteding bij golfclub ‘de Koepel’. De werkzaamheden zijn veelal onderhoudsgericht en vinden over het algemeen buiten plaats. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van de golfbanen, vegen, kantjes steken, golfkarren schoonmaken, ‘bunkers’ harken, golfballen verzamelen en ga zo maar door. Het seizoen bepaald de werkzaamheden die gedaan worden.

Het Kantoor Nijverdal

In 2017 is ook in Nijverdal een verzamelkantoor voor zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven gestart. Al gauw na de start gebeurde hier hetzelfde als in Holten: er mist wat! Ook hier kon Mee®doen aansluiten en zijn we inmiddels al helemaal ingeburgerd. In Nijverdal beheren we de receptie, zorgen we voor lunches, doen we klusjes voor de ondernemers, doen we de afwas en schoonmaakwerkzaamheden en andere hand- en spandiensten.

Quotes cliënten dagbesteding:

Ellen: “je wordt geholpen waar dat nodig is”
Ellen: “je hebt je eigen leerpunten waar je mee kunt oefenen”
Ellen: “je krijgt eigen verantwoordelijkheden”
Ellen: “we hebben leuke collega’s, begeleiders en stagiaires”
Ellen: “de taken verschillen per persoon, er wordt gekeken wat bij je past”
Damir: “ik vind de afwisseling van de werkzaamheden erg leuk”
Damir: “ik help ondernemers graag met klusjes, zoals papier versnipperen”
Damir: “het is een leuke werkplek, ook de gezelligheid”
Jolanda: “ik vind het maken van de broodjes en de boodschappen daarvoor het leukste”
Jolanda: “het is leuk om de oudere mensen bij de Diessenplas te helpen, door bijvoorbeeld koffie rond te brengen”
Jolanda: “we hebben een mooie, rustige groepsruimte”
Jolanda: “het koken is leuk, we maken een warme maaltijd voor de ondernemers”
Johan: “ik vind het leuk om koffie te zetten”
Johan: “we kletsen vaak gezellig met de ondernemers”
Johan: “de collega’s werken allemaal goed samen”
Johan: “de lunch maken en afrekenen vind ik heel leuk”

DSC01513[1]

IMG_0092

DSC01503[1]

DSC01505[1]

DSC01510[1] (1)