Dagbesteding


Mee®doen dagbesteding

De tak dagbesteding is per januari 2015 gestart onder de naam ‘Mee®doen’. Mee®doen is begonnen in het ‘Holtens Ondernemerhus’ en uitgebreid naar verschillende locaties in de regio. Momenteel heeft Mee®doen een hoofdlocatie aan de Jacob van Houtestraat 4 in Nijverdal. Het Mee®doen team wijkt vanuit de hoofdlocatie uit naar de verschillende locaties in de regio om diensten te verlenen.

De naam ‘Mee®doen’ omvat eigenlijk alles wat Confetti voor ogen heeft omtrent de dagbesteding; locaties daadwerkelijk ín de maatschappij, wat maakt dat ons team echt meedoet in de samenleving. Daarnaast streven wij altijd naar net dat stukje ‘meer’. De taken uitvoeren is uiteraard een belangrijk onderdeel van onze dagbesteding, maar individuele groei, ontwikkeling en behoud van vaardigheden vinden wij minstens zo belangrijk. Door de kleine teams waar wij in werken is er ook daadwerkelijk oog voor ieders individuele wensen en doelen. Dit samen met de korte lijntjes met ouders, begeleiders en eventuele andere betrokkenen, maakt Mee®doen volgens ons tot een succes.

De taken binnen Mee®doen omvatten facilitaire-, catering-, schoonmaak- en receptiewerkzaamheden. Dit doen we zoals eerder benoemd op verschillende locaties. De werkzaamheden zijn erg divers, maar we starten altijd vanuit onze eigen, rustige hoofdlocatie aan de Jacob van Houtestraat 4 in Nijverdal. Dit is de plek waar we de dag beginnen, waar we pauze nemen, maar ook waar we ons terug kunnen trekken als dit nodig is.

Naast de werkzaamheden op de verschillende locaties, hebben we op onze hoofdlocatie voldoende meerdere ruimtes om verschillende activiteiten aan te bieden. Denk hierbij aan creatieve activiteiten, koken, of onze Confetti-collega’s ondersteunen met koken, bedden opmaken, de tuin onderhouden enzovoorts. In overleg met het individu, stemmen we het dag- of weekschema af op ieders wensen en (ontwikkel)behoeften. Onderstaand is een korte uitleg te vinden over onze huidige locaties.

Holtens Ondernemershus

Aan de Oranjestraat 10 in Holten is eind 2014 een zogenaamd ‘ondernemershus’ gestart. Zelfstandig ondernemers of (kleine) bedrijven huren hier een kantoorruimte of flexplek. Bij de start werd al gauw duidelijk dat er eigenlijk een facilitair team mist. Daarnaast was er behoefte aan gezamenlijke (netwerk)lunches en koffiemomenten. Op dat moment is Mee®doen bij het Holtens Ondernemershus aangesloten. Mee®doen verzorgt de lunches, de afwas, gezamenlijke koffiemomenten, voorraadbeheer, ondersteunt bij schoonmaakwerkzaamheden, helpt ondernemers met klusjes en noem maar op. In de loop der jaren heeft het bedrijf ‘Xential’ zich gevestigd op de bovenverdieping van de Oranjestraat 10. Ook met Xential heeft Mee®doen een leuke samenwerking. Mee®doen verzorgt allerlei hand- en spandiensten voor dit bedrijf, verzamelt het oud papier, geeft de planten water, maar mag bijvoorbeeld ook geregeld een ontbijt verzorgen, of helpen met het inpakken van de kerstpakketten.

Golfclub de Koepel

Begin 2018 is Mee(r)doen gestart met dagbesteding bij golfclub ‘de Koepel’ in Wierden. De werkzaamheden zijn veelal onderhoudsgericht en vinden over het algemeen buiten plaats. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van de golfbanen, vegen, kantjes steken, golfkarren schoonmaken, ‘bunkers’ harken, golfballen verzamelen en ga zo maar door. Het seizoen bepaald de werkzaamheden die gedaan worden.

Diessenplas

Woonzorgcentrum de Diessenplas is een woonlocatie voor ouderen. Momenteel voert Mee(r)doen voornamelijk werkzaamheden op het gebied van terreinonderhoud uit. In de toekomst kan dit (opnieuw) uitgebreid worden naar werkzaamheden waarbij het bewoners-contact een belangrijke rol speelt. Hierbij kan gedacht worden aan het schenken van koffie, wandelen of een spelletje.

Het Kantoor Nijverdal

In 2017 is ook in Nijverdal een verzamelkantoor voor zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven gestart. Al gauw na de start gebeurde hier hetzelfde als in Holten: er mist wat! Ook hier kon Mee®doen aansluiten. Binnen het Kantoor in Nijverdal verzorgt Mee®doen lunches, het gezamenlijke koffiemoment, voorraadbeheer, schoonmaakwerkzaamheden, klusjes voor de ondernemers en andere hand- en spandiensten.

Doelgroep en financiering

De dagbesteding is voor op (jong)volwassenen van alle leeftijden en jongeren die vanuit het speciaal onderwijs een buitenschoolse stage mogen lopen. Er is geen specifieke doelgroep waar Mee®doen zich op richt. Iedereen met een ondersteuningsbehoefte is welkom. Tijdens een kennismaking kijken we samen of wij een passende dagbestedingsplek kunnen bieden, kijken met jou naar je wensen en hoe wij hierbij aan kunnen sluiten.

Wil je gebruik maken van de dagbesteding van Mee®doen kan dit op verschillende manieren gefinancierd worden:

  • Via een PGB: heb je een PGB vanuit je WLZ indicatie, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.
  • Via de gemeente (Jeugdwet of WMO): indien je in gesprek bent met een jeugd- of WMO consulent van jouw gemeente kan de consulent een indicatie afgeven voor dagbesteding (begeleiding groep) vanuit Mee®doen. Deze indicatie is vaak voor een bepaalde periode en is gekoppeld aan doelstellingen. De begeleiders van Mee®doen werken vanuit een positieve insteek, gericht op iemands kwaliteiten, aan deze doelstellingen.
  • Via onderaannemerschap: heb je een WLZ indicatie, géén PGB, maar Zorg in Natura (ZIN), kan je enkel via onderaannemerschap dagbesteding bij Mee®doen afnemen. Dit houdt in dat een grotere zorgorganisatie hoofdaannemer is. Woon je bijvoorbeeld bij een zorgorganisatie, kan Mee®doen in overleg een contract met deze zorgorganisatie aangaan. Je kan altijd contact met ons opnemen zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden.

IMG_0092

DSC01503[1]

DSC01505[1]

DSC01510[1] (1)